Friday, 20 June 2008

Of apricots and weddings

Villeneuve lez Avignon

The apricot season is on and what a delight it is. And the big news I just got my first big photographic assignment: I was contacted a few weeks ago by a young couple from Hong Kong who discovered my photos through my blog, loved what they saw and asked me if I would do photo portraits of them during their holiday in Provence. Wanting to get out of the very formatted wedding photos imposed by photographers in Hong Kong, they were keen on provencal landscapes (river, vineyards, castles, lavender) and insisted on the photos looking natural. The shooting session took place on Wednesday and it was a success. They kindly authorized me to post some of the photos on my blog. For this first one the focus is on the apricots but in the next few days you'll discover the faces of Cheryl and Jonathan....
(I just added some explanations about yesterday's chappel and paintings, please read previous post)
avignon wedding photos - photo de mariage avignon
Voici venue la saison des abricots, quel régal. Et j'ai une grande nouvelle : je viens d'effectuer mon premier travail de commande. J'ai été contactée il y a quelques semaines par un jeune couple de Hong Kong qui ayant découvert mes photos grâce à mon blog, m'a demandé si j'accepterais de faire une séance de photos d'eux durant leur voyage en Provence. L'objectif était de sortir des très conventionnelles photos de mariage imposées par les photographes de Hong Kong et de tirer partir des décors provençaux (vignes, lavandes, chateaux, rivière) pour faire des photos très naturelles. La séance photos s'est déroulée mercredi après-midi et ça a été un succès. Ils m'ont très gentiment donné la permission d'utiliser quelques photos pour mon blog. Pour celle-ci la mise au point est sur les abricots mais dans les prochains jours vous découvrirez les visages de Cheryl et Jonathan...
(j'ai rajouté des explications sur les peintures et la chapelle d'hier, ça vaut la peine d'aller lire)
avignon photos de mariage - avignon wedding photos

34 comments:

  1. Moi, j'appelle ça le début de la gloire, et en plus même pas étonnée, tu le vaux bien!
    J'ai hâte de voir ce que ça donne mais j'ai toute confiance!

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  2. Just catching up, Nathalie. Love the apricots and so look forward to your wedding photographs. And many congratulations on a so well-deserved assignment.

    Adore that little chapel and it's fabulous interior. What a find.

    Apologies for lack of comments recently. I'm in America. But slowly, from today, hope to start commenting a little more regularly.

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  3. felicitation miss nathalie, cela doit pas etre facile de faire du sur commande. J'aime bien ton choix (pour ton blog) de mise au point sur les abricots (j'espere que les autres, la mise au point est sur les mariés ;o) ). Bravo

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  4. j'espère que pendant leur mariage, ils ne se lanceront pas des abricots à la tête. :-)

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  5. ai pensé à toi quand j'ai vu le temps qu'il faisait mercredi...
    bacio

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  6. These are excellent! I love the second one! I can't wait to see the photos you took for this couple!

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  7. Congratulations! I'm looking forward to seeing some more wedding photos but as for this one, those apricots just make me want to reach out and pick one and taste the juiciness of it. No apricots for us at the moment. Hopefully by the time we get to Provence, someone will have some homemade apricot jam left!

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  8. Someone will make sure this happens, Mrs Benaut!

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  9. Merci pour les explications sur la chapelle. Ah les abricots du midi. Un régal ! Frais, en confiture, en tarte en clafoutis, j'adore. Ta première photo est superbe.
    Dis donc tu deviens une photographe célèbre ! Félicitations !
    Merci de ton passage chez, tu reviens quand tu veux !

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  10. They must be thrilled with their photos! The combination of elements on the second shot is fantastic. Bravo!

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  11. Félicitations Nathalie !! Tu le mérites, tu as du talent.

    Cheryl et Jonathan ont l'air charmant...

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  12. Tree ripened apricots are the best. Beautiful photos - just want to reach out & pick one.

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  13. Une reconnaissance internationale méritée.

    Tu peux me mettre quelques kg de côté?
    Mais non pas de photo ni de mariés des abricots

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  14. félicitations pour la reconnaissance de tes talents....C'est en plus très originale comme idée pour des photos de mariés.
    Tous nos voeux de bonheur à eux.

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  15. bonjour Nathalie,
    une autre magnifique célébration des fruits de la vie.

    Bonne fin de semaine.
    merci.
    ichandrae

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  16. A wonderful balance in your wedding photo. I like the selective focus which gives the couple a very dreamy and mystical feel; almost dream like. Lovely!

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  17. Bon sang ! Quels fruits magnifiques gorgés de sucre et de soleil !
    Tes deux photos me ramènent à une époque enchanteresse où mon beau frère auprès de son rocher au milieu de ses vignes, près de ses cerisiers et de son figuier avait un ENORME abricotier. Les fruits étaient quasi déssechés sur l'arbre nous les ramassions tombés. Hmmm, quel régal ! Confiture, clafouti, fruits au sirop et chutney !!!!


    Tu as bien fait pour ce premier message de faire la mise au point sur ces petits soleils.
    Les mariés ont l'air charmants. Ils raméneront avec tes photos des souvenirs moins lourds mais oh combien autant parfumés et hauts en couleurs, que des bocaux de verre !

    ;o)

    (Ah oui ! L'abricotier de mon beau frère a fini par sécher sur pied et mourir !)

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  18. I was here. I did look at your picture(s) and I did read what you wrote about them. I could say how great you are and how beautiful your work is but alas I would soon run out of things to say on the next blog I visited, so I just left this to prove I stopped and said a few words and I am not just a lurker or visitor but also a commenter.

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  19. That's a fabulous setting - looking forward to seeing the rest of the shots

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  20. Bravo,pour cette premiere "commande".
    Cheryl et Jonathan ont fait un tres bon choix pour un souvenir en images avec du Style et de L'Originalite.

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  21. Dennis is so glad your blog has brought you a wedding couple from far away! You are so sweet and talented as your blog so much shows people!

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  22. Outstanding! Especially the second one!

    Mme. la Vache snapped a photo of a tree with most unusual foliage.

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  23. ooo Nathelie,
    those apricots looks so juicy. its tempting me!

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  24. I'm having one of those apricots now, keropok, and they're divine!

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  25. Your photos are stunning. But I am expecially in love with the sight of real, fresh apricots on the tree!

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  26. Congratulations - hard to believe they were your first - you are most certainly gifted with a vision. Here's to many more meaningful images of a lifetime!

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  27. Oh Nathelie, you just love to tempt people ya.

    I think they are divine, I have the urge to hunt for some of them in the supermarkets today!

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  28. How wonderful for all of you!! And exciting. :) I love the photos, Nathalie.

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  29. Welcome back to france, Natalie..
    I just love these photos and I adore apricots.

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  30. Lovely- both the couple and the fruit. I'd like to sink my teeth into a sun-warmed apricot right now...

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  31. Wow---they picked right because you did an incredible job for them...these photos are all so lovely!

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  32. Aah, now I read your explanation (am reading blogs backwards...)

    And I know exactly ewhere this is! (BTW, my pics from here turned out beautifully.

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  33. Luscious luscious apricots & lovely wedding picture to boot,Natelie. Fab that Sally could spend time with you & she obviously has some sunny memories to see her through the grey Sydney winter.

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  34. Un travail que tu as parfaitement bien executé. Un bon début pour ton 'book'. Tu vas finir par passer pro :)

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