Caveau de l'isle, L'isle sur la sorgueVinsobres red or Jurançon white ? When the weather is cold, how about a cheese platter and glass of wine on Sunday morning after a brisk stroll through an almost deserted street market in l'Isle sur la sorgue? Below is le patron, Stephane describing the various types of cheese - served on a slate as per the current trend. I really like le caveau de la tour de l'isle, the wine and cheese are always top quality and the place is very cosy. I already mentioned this place last year when celebrating 200,000 visitors on this blog (see here).
Vinsobres rouge ou Jurançon blanc ? Quand il fait froid et qu'on vient de parcourir au pas de course le marché de l'Isle sur sorgue presque désert balayé par le mistral, il est bien tentant d'entrer se réchauffer au Caveau de la tour de l'isle avec un verre de vin et une assiette de fromages. Stéphane, le patron, vient vous décrire les spécialités choisies - servies sur une ardoise, c'est tendance. J'aime beaucoup ce lieu, l'atmosphère y est chaleureuse et les produits de grande qualité. J'y avais déjà fait quelques photos l'année dernière pour fêter les 200 000 visites sur ce blog, voir ici.
Allez vieux fous allez Allez apprendre à boire
On est savant quand on sait boire
Qui ne sait boire ne sait rien.
(Nicolas Boileau 1636-1711)
Go on old fools, go and learn to drink
He who knows how to drink is erudite
He who doesn't know how to drink knows nothing.
(by French poet Nicolas Boileau 1636-1711)
36 comments:
I love wine, specially red wine, oh!!
Fromage et vin,
festin divin !
Portion minus et dosage au compte-goutte, dans mon cas :((
Wow gorgeous photos and great blog too. Thanks for your visits. I'll be back here I think!
Well, then, I suppose I am an educated man. Looks like it's worth a visit if we get to Avignon this summer.
That certainly looks like a cosy place for a vin rouge and a cheese platter - I hope they fossicked out a few treasures in the shops.
si avec ça tu n'as pas le droit a un verre gratuit ;o)) j'adore les bars a vin, on peut decouvrir des petits bijoux, et celui là semble bien sympathique
I'm there!!!!!!!!!!!
Moi, je suis capable de faire un repas rien qu'avec tout plein de fromages et un ou deux verres de bon vin rouge.(Dimanche on a bu chez mon fils un Saumur-Champigny rouge corsé, avec le from'ton c'était à se taper le derrière par terre)
C'est curieux que ce soit un homme qui s'appelle Boileau qui veuille que les gens apprennent à bien boire du vin !
Tant pis pour moi qui ne sais pas boire et qui donc ne saurais rien... Mais je m'en accommode fort bien. Et ça ne m'empêcherait pas de vous accompagner!
La Glaude m'a enlevé de la bouche le vin de Boileau !
C'est tellement bien dit.
Quand on pense que l'autre s'appellait La Fontaine...
For us, in our small community, there is a "wine and cheese" too.
It's called "cow plaid" !
I am facinated as to how the writing is over the person as well as the wall?? Diane
Bonjour! Nathalie...
The photographs are very nice and have such great warmth and yes, I love cheese.
Unfortunately, I'am a teetotaler.
Once, again I'am glad that I stopped by too!
Merci, for sharing the quote by French poet Nicolas Boileau (1636-1711)
DeeDee ;-D
Food, fun and life, this isn't a wall, it's a glass door. In my original photo the writing was in reverse because I was inside looking out and the quote is meant for pedestrians to read from the street. Using a post processing tool I actually flipped the photo over, mirror style, so that the quote would be easy to read.
Olivier tu ne crois pas si bien dire, ceci EST un billet sponsorisé, je me suis fait offrir le vin :-)
Au jour où notre ministre des affaires étrangères met ses vacances aux bons soins de la dictature tunisienne et où notre premier ministre prend des vacances en Egypte payées par Hosni Moubarak (c'est à dire par le contribuable égyptien) voilà que la citoyenne que je suis s'y met aussi.
La seule différence c'est que je n'attends pas que le canard enchaîné révèle l'affaire pour tout avouer ! :-)
En fait j'avais déjà fait un billet sur ce lieu l'année dernière et le propriétaire très gentiment m'avait dit que pour me remercier il m'offrirait un verre de jurançon la prochaine fois que je viendrais.
J'ai mis presque un an à y retourner mais là avec le froid, le mistral, une furieuse envie de pousser la porte m'a prise... et le patron m'a en effet offert le vin.
Claude, une remarque très percutante, bravo !
Bob, definitely worth a visit when you get here. The place has an old world charm (totally recreated)that is extremely appealing to photographers.
Claude made the clever remark that it's quite ironic to have a man called Boileau (a name which means "drink water") advocate wine drinking!
vin et fromage un programme qui me convient
tu as de la chance, un moment j'avais des photos après l'ouverture d'un PUB à Évry, le patron m'avait aussi promis un verre, et quand j'ai voulu profiter de mon verre, le pub avait déjà fermé.....
Oh Olivier, tu as dû être bien déçu ! :-((((
Comme quoi il faut boire son verre quand il est plein et ne pas remettre à demain.
Clever girl! It took me a moment to realise what you'd done. I couldn't work out how the lady with the hat had writing across it! Soon worked it out and knew it was a Nathalie-special! Brilliant and of course a fascinating subject. Toujours!
Trois jolies "choses": Du fromage, du vin et quelqu'un avec qui lever le coude... Voilà un bel instant!
Et puis Omar Khayyam:
« Elle passe bien vite cette caravane de notre vie
Ne perds rien des doux moments de notre vie
Ne pense pas au lendemain de cette nuit
Prends du vin, il faut saisir les doux moments de notre vie »
This is a place I would love and that first photo gave it away! This just went on "the list" and you must join me for un verre...
Glad you told the trick of that last photo as I thought the writing would have been reversed and then I saw the other door with its postings... very nice, my dear!
Bises,
G
There is nothing better than to enjoy an evening sharing wine and cheese.
Yep, we'll be into that, ta very much.
We're you in z when they introduced Kanga Rouge and Bondi Bleach?
jb - kanga rouge and bondi bleach? no never heard of them. Great fun!
AH Nathalie, c'est magnifique l'atmosphère de ta photo -de la place -je vais acheter une autre bouteille de vin a cause de vos écrit sur le coeur.
Ah j'adore le vers au mur.C'est adorable.
Mais il faut qu'on soit averti, Molière dit que le tabac c'est bon pour le cerveau, haha.quand Molière aime quelquechose il faut l'examiner de proche.
Non ca c'est juste pour taquiner.C'est magnifique le vin, la musique, la bonne compagnie
Alors j'ai demandé et tu m'as dit qu'il n'y a pas d'attaque physique pour les vols, parceque oui ici c'est la vie rose -le vin - le paysage -l'expérience culturelle qui est riche en le vin de la vie
belle journée Nathalie grand HUG.
mais je sais, ce n'est pas Molière qui a écrit ce vers - un autre grand poète.
C'est pour rire.
merci.
Oh I love these. I just taste that baguette!!! The gentleman in the top photo looks like waiter on mine today! :)
V
And I'm cracking up at Kanga Rouge JB~!
J'aime beaucoup la citation ! Pour ce qui est de mon goût, j'ai toujours préféré le vin blanc...
Hi: I just came over here from Deborah Lawrenson's blog: this is wonderful and I'm so glad to have discovered you!
We have eaten on this famous little bridge in I'Isle sur la Sorgue: not great food but oh, what a spot on a hot summer evening!
I'll be back!
Hello Nathalie – I am an admirer of a photographer called ‘Jan Baldwin’ and in particular her photographic style when shooting people in street scenes and so on. She has mastered the use of slow shutter speed to give a sense of movement and secondary visual layers to her images.
Jan was the photographer commissioned to take all the pics for one of my favourite food books called ‘Tapas’ by Fiona Dunlop. Jan’s photography makes the whole book look so much more exciting and dynamic.
What initially drew me to your blog site was the distinct similarity in your photographic approach and style in general – to Jan Baldwin. Especially with your street and interior shots.
Here is a link to some of Jans work:
http://www.pearsonlyle.co.uk/
(then click ‘photographers’ - then click ‘Jan Baldwin’ –then ‘Food/people’)
I think one should try Hungarian wines. I think the Tokaji wine of the finest. In addition, there are many other very tasty wine. Egri Bikavér. There are some very good books on the subject.
http://www.konyv-konyvek.hu/borok_enciklopediaja_706768_callec_christian
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