Au Tout Petit, 4 rue d'Amphoux, Avignon - tel 04 90 82 38 86.
Check out the dessert I had at Au Tout Petit restaurant last week : a "chaud-froid de fruits de saison, speculaas & mascarpone, glace au pomelo" where diced pieces of seasonal fruit (banana, apple, kiwi fruit) heated in citrus juice are topped with a crumble of spicy speculaas biscuits and a large spoonful of mascarpone cream cheese, served with a scoop of pink grapefruit ice cream on the side. The combination of flavors and sensations (warm, cold, tangy, sweet, spicy, soft, crunchy, juicy, crispy, creamy) was just amazing. A truly divine experience.
Tomorrow I'll tell you more about Au Tout Petit, one of my favorite restaurants in Avignon.
Voyez le dessert que j'ai pris la semaine dernière au restaurant Au Tout Petit : un "chaud-froid de fruits de saison, speculoos et mascarpone, glace au pomelos". Des cubes de fruits d'hiver (banane, pomme, kiwi) saisis dans un jus d'agrumes sont recouverts d'un crumble de speculoos et d'une grosse cuillérée de mascarpone, accompagné d'une boule de glace au pamplemousse rose. La combinaison de saveurs et de textures (tiède, froid, acidulé, sucré, fruité, épicé, fondant, croquant, crémeux) était absolument magnifique. Je vous reparlerai d'Au Tout Petit demain, une adresse que je recommande vivement !
22 comments:
Lovely food picture. The grapefruit ice cream sounds light and yummy!
Ok, I am trying so hard with my French. I struggled with the the name of this heavenly dessert. I kept thinking "hot", "cold", hummm???? Then I read all about it. I can't think of anything much more divine. All those tastes and textures .........délicieux!
But the eye in the cabbage gave me a chill! :)
Miam ça donne faim !
On peut parfaitement comprendre pourquoi tu as l'air d'aimer autant ce restaurant! :)
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahchère Nathalie, c'était comme un petit tour du monde sans doute....
Bonjour Nathalie,
That dessert looks...tempting!
The poster/sign(?!?) for your favorite restaurant Au Tout Petit, looks...intriguing too!
I too was thinking the same thing as Virginia,...Cabbage eye?
Merci de partager!
DeeDee ;-D
je n'arrivais pas à identifier le crumble - hum je ne sais pas si je n'aurais pas plus admiré que goûté
A propos pour la photo (merci encore de la permission) ce serait dimanche si cela te convient (sans quoi décommande)
Merci de la salive déversée au lever!!! Et de l'adresse du restaurant... J'en cherche un où avoir envie d'y retourner...
Oi! Now I'm hungry!! I should have visited your blog earlier ... like right before dinner instead of just before going to bed. Now I won't be able to sleep with this vision of sweet planted in my head!
I always used to think of crumble as something British and find many restaurants here serving a fruit crumble, which I LOVE. This looks something else tho - and delicious. I'm looking forward to more on this restaurant.
Tu as l'oeil pour dénicher de bons petits coins.
Belle adresse, et ce que tu en donnes à voir ne peut que confirmer la réputation de ce restaurant.
Super ravie que tu me fasses découvrir cette adresse, je suis toujours preneuse de conseils et ta photo et son commentaire me mettent l'eau à la bouche de bon matin.
Si je réussis à m'y faire amener, sûre que je choisis ce dessert!
Le gâteau sur la cerise, euh la groseille sur le gâteau c'est beau !
We certainly don't crumble like that over here in the States.
Yummy!!!!
Even in the cold of winter.
Enjoy the weekend.
Jim
Framboise, Mathilde, framboise!
Oups, pardon, merci pour cette précision Chri !
Quand Mathilde voit rouge elle se laisse emporter!
Oh my! That certainly does look wonderful! I want to go and make some right now!
I looked at the menu... so next time I'm in Avignon, you show the way!
I will be in France next weekend....
Why are French women so skinny?
How is it possible with so much delicious food???
A very nice and sharp photo!
Envie irrésistible de chiper délicatement la framboise entre le pouce et l'index, petit doigt levé... Jolie framboise, saisie "au p'tit poil" !
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