Friday, 5 February 2010

Dessert, Au Tout Petit

Au Tout Petit, 4 rue d'Amphoux, Avignon - tel 04 90 82 38 86.
Check out the dessert I had at Au Tout Petit restaurant last week : a "chaud-froid de fruits de saison, speculaas & mascarpone, glace au pomelo" where diced pieces of seasonal fruit (banana, apple, kiwi fruit) heated in citrus juice are topped with a crumble of spicy speculaas biscuits and a large spoonful of mascarpone cream cheese, served with a scoop of pink grapefruit ice cream on the side. The combination of flavors and sensations (warm, cold, tangy, sweet, spicy, soft, crunchy, juicy, crispy, creamy) was just amazing. A truly divine experience.
Tomorrow I'll tell you more about Au Tout Petit, one of my favorite restaurants in Avignon.

Voyez le dessert que j'ai pris la semaine dernière au restaurant Au Tout Petit : un "chaud-froid de fruits de saison, speculoos et mascarpone, glace au pomelos". Des cubes de fruits d'hiver (banane, pomme, kiwi) saisis dans un jus d'agrumes sont recouverts d'un crumble de speculoos et d'une grosse cuillérée de mascarpone, accompagné d'une boule de glace au pamplemousse rose. La combinaison de saveurs et de textures (tiède, froid, acidulé, sucré, fruité, épicé, fondant, croquant, crémeux) était absolument magnifique. Je vous reparlerai d'Au Tout Petit demain, une adresse que je recommande vivement !

28 comments:

AmyR said...

Lovely food picture. The grapefruit ice cream sounds light and yummy!

Virginia said...

Ok, I am trying so hard with my French. I struggled with the the name of this heavenly dessert. I kept thinking "hot", "cold", hummm???? Then I read all about it. I can't think of anything much more divine. All those tastes and textures .........délicieux!

But the eye in the cabbage gave me a chill! :)

Miguel Moreau said...

Miam ça donne faim !

Thérèse said...

On peut parfaitement comprendre pourquoi tu as l'air d'aimer autant ce restaurant! :)

crederae said...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahchère Nathalie, c'était comme un petit tour du monde sans doute....

Who Is Tim Burton? said...

Bonjour Nathalie,
That dessert looks...tempting!
The poster/sign(?!?) for your favorite restaurant Au Tout Petit, looks...intriguing too!
I too was thinking the same thing as Virginia,...Cabbage eye?

Merci de partager!
DeeDee ;-D

brigetoun said...

je n'arrivais pas à identifier le crumble - hum je ne sais pas si je n'aurais pas plus admiré que goûté

A propos pour la photo (merci encore de la permission) ce serait dimanche si cela te convient (sans quoi décommande)

Chri said...

Merci de la salive déversée au lever!!! Et de l'adresse du restaurant... J'en cherche un où avoir envie d'y retourner...

Chuck Pefley said...

Oi! Now I'm hungry!! I should have visited your blog earlier ... like right before dinner instead of just before going to bed. Now I won't be able to sleep with this vision of sweet planted in my head!

Jilly said...

I always used to think of crumble as something British and find many restaurants here serving a fruit crumble, which I LOVE. This looks something else tho - and delicious. I'm looking forward to more on this restaurant.

claude said...

Tu as l'oeil pour dénicher de bons petits coins.

fardoise said...

Belle adresse, et ce que tu en donnes à voir ne peut que confirmer la réputation de ce restaurant.

AnneduSud said...

Super ravie que tu me fasses découvrir cette adresse, je suis toujours preneuse de conseils et ta photo et son commentaire me mettent l'eau à la bouche de bon matin.
Si je réussis à m'y faire amener, sûre que je choisis ce dessert!

Mathilde said...

Le gâteau sur la cerise, euh la groseille sur le gâteau c'est beau !

designslinger.com said...

We certainly don't crumble like that over here in the States.
Yummy!!!!
Even in the cold of winter.
Enjoy the weekend.

Jim

Chri said...

Framboise, Mathilde, framboise!

Mathilde said...

Oups, pardon, merci pour cette précision Chri !

Nathalie said...

Quand Mathilde voit rouge elle se laisse emporter!

Significant Snail said...

Oh my! That certainly does look wonderful! I want to go and make some right now!

Peter said...

I looked at the menu... so next time I'm in Avignon, you show the way!

Gunn White said...

I will be in France next weekend....
Why are French women so skinny?
How is it possible with so much delicious food???
A very nice and sharp photo!

odile b. said...

Envie irrésistible de chiper délicatement la framboise entre le pouce et l'index, petit doigt levé... Jolie framboise, saisie "au p'tit poil" !

lol said...

性功能障礙 ,陽萎 ,陽痿 ,生物科技 ,壯陽 ,男性疾病 ,性功能 ,韭菜籽 ,起陽籽 ,高血壓 ,外遇 ,徵信 ,徵信社 ,外遇 ,外遇 ,徵信社 ,徵信 ,徵信社 ,外遇 ,徵信 ,徵信社 ,失眠 ,安養中心 ,老人癡呆症 ,疝氣 ,看護 ,情緒管理 ,微整型美容 ,精神分裂症 ,憂鬱症 ,瘦身減肥 ,baby ,月子餐 ,孕婦 ,生產 ,坐月子 ,坐月子中心

lol said...

坐月子餐 ,到府坐月子 ,產後護理 ,新生兒 ,孕婦 ,月子餐 ,更年期 ,玻尿酸 ,婦產科 ,醫學美容 ,月子中心 ,坐月子中心 ,美白 ,飛梭雷射 ,水餃 ,台北素食餐廳 ,吃素 ,素食 ,素食水餃 ,素食餐廳 ,健康飲食 ,團購美食 ,包裝設計 ,伴手禮盒 ,紀念品 ,茶葉 ,禮品 ,茶葉禮盒 ,雷射雕刻 ,伴手禮 ,禮品公司 ,贈品 ,玫瑰花束,花店,盆栽

lol said...

氣球佈置,婚禮佈置,情人花束,新竹花店,會場佈置,網路花店,蘭花,木柵動物園,台北民宿,台北旅遊,坪林,坪林茶葉博物館,宜蘭民宿,真情民宿,深坑老街,貓空,太平山,宜蘭民宿,宜蘭旅遊,水餃 ,團購美食 ,水管不通 ,抽化糞池 ,洗水塔 ,消毒 ,馬桶 ,馬桶不通 ,通水管 ,通馬桶 ,上順旅行社,大興旅行社,五福旅行社,天喜旅行社,天福旅行社,日本自由行

lol said...

日本訂房,日本機票,CI設計 ,FPR大型公仔製作 ,大圖輸出 ,空間設計 ,活動行銷 ,展場設計施工 ,會場佈置 ,節慶佈置 ,道具製作 ,櫥窗佈置 ,水管不通 ,包通 ,抽化糞池 ,抽水肥 ,洗水塔 ,馬桶 ,馬桶不通,清水溝 ,通水管 ,通馬桶 ,二手車,中古車,抽水肥 ,通水管 ,通馬桶 ,肉毒桿菌 ,玻尿酸 ,美容美白 ,健檢 ,淨膚雷射 ,電波拉皮 ,韓風整形 ,醫學美容 ,體檢 ,加盟

lol said...

加盟創業 ,早餐店加盟 ,創業 ,創業加盟 ,禿頭 ,玻尿酸 ,美白 ,減肥 ,痘疤 ,雷射溶脂 ,電波拉皮 ,皺紋 ,醫學美容 ,104法拍網 ,大台北法拍屋 ,台北法拍屋 ,房屋仲介 ,房屋買賣 ,板橋法拍屋 ,法拍 ,法拍屋 ,法拍屋查詢系統 ,信義房屋 ,肉毒桿菌 ,抽脂 ,玻尿酸 ,飛梭雷射 ,淨膚雷射 ,植髮 ,微晶瓷 ,雷射溶脂 ,電波拉皮 ,醫學美容診所 ,truss,

lol said...

slot game machine ,slot machine cabinet ,slot machine manufacturer ,barcode reader ,barcode scanner ,barcode scanners ,handheld scanner ,laser scanner ,室內設計 ,裝潢 ,上海旅遊,韓國旅遊,北京旅遊,杭州旅遊,九寨溝旅遊,旅行社,旅遊網,廈門旅遊,團體旅遊,桂林旅遊 ,Disposable plastic cups ,Biodegradables ,Biodegradable plastic ,Plastic manufacturer ,PLA

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails